X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 17, 2014 - Bucatareala    No Comments

Reteta: Drob de miel si carne de vita

 

by Oana Grecea

Pentru cei cărora le place drobul rețeta asta este foarte bună, deși partea cu fiertul măruntaielor nu este tocmai plăcută. Mătușa mea de la care am luat rețeta a pus și ceva pulpă de miel și pulpă de vită, pe lângă măruntaie. Dar să vă zic cum a făcut.

Ingrediente: 500 g carne de miel, 500 g carne vită și circa 500 de grame măruntaie (plămâni, ficat, intestine/mațe), 3-4 foi de dafin, un morcov, o ceapă mare, o linguriță de sare, jumătate de linguriță de piper și un vârf de nucșoară. + 2 cepe mari crude

Mai aveți nevoie ulterior de 5 legături ceapă verde, 10 frunze spanac, 2 fire usturoi verde, o legătură pătrunjel, 3-4 oua fierte și 5 ouă crude, 100 g făină.

Mod de preparare:

Fierbeți măruntaiele întregi, alături de carnea de miel și de vită. Adăugați în această fiertură foile de dafin, morcovul, ceapa, sarea,  piperul și nucșoara. Puneți apă cât să acopere bine toate astea.

După ce au fiert și s-au răcit, le scoateți din apă și le tocați în mașina de tocat sau la mixer (încercați să le rupeți fâșii bucățile de carne). Nu se adaugă foile de dafin, morcovul și ceapa fiartă (pe acestea le aruncați, au fost puse doar pentru gust). Adăugați două cepe călite în puțin ulei. Tăiați cât mai multă ceapă verde (măcar 5 legături), spanacul, usturoiul verde, legătura de pătrunjel mărunțită și amestecați bine.

Separat fierbeți 3-4 ouă, curățați-le și tăiațile pe jumătate. În amestecul de carne tocată adăugați sare, piper, usturoi verde și 5 ouă crude întregi, bătute, ca să fie tocătura omogenă. Adăugați și o mână (100 g. ) de făină albă.

Pregatiți tava: o ungeți cu untură, ulei sau unt topit, presărați pesmet și puneți jumătate de umplutură. La mijloc inserați jumătățile de ou fiert, la fel ca în poza mea. Adăugați apoi restul de umplutură până umpleți tava, astfel încât atunci când tăiați drobul să apară secțiune din oul fiert.

Poftă bună dragilor!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!