X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 25, 2014 - Bucatareala    1 Comment

Reteta la cuptor: Legume gratinate

 

by Oana Grecea

În supermarketuri găsim încă legume care să ne amintească de vară și să ne încălzească sufletul dacă afară e frig. Această rețetă este o alternativă pentru familia voastră de a mânca legume în loc de … carne (spre exemplu). Vă trebuie doar o vânătă, o ceapă roșie și una albă, un dovlecel verde (Zucchini) și unul galben (sau verde deschis, nu știu cum să-l descriu) și două roșii.

legume_gratinate_05

Ingrediente legume gratinate:

o vânătă,

o ceapă roșie și una albă,

un dovlecel verde (Zucchini) și unul galben (sau verde deschis)

două roșii

250 g smântână

4 ouă

200 g. de parmezan ras sau cașcaval ras

sare și piper

Mod de preparare:

Spălați și uscați (ștergeți cu un șervet de hârtie) legumele, curățați doar ceapa de coajă, apoi le tăiați pe fiecare rondele nici foarte groase dar nici foarte subțiri. Ceapa trebuie totuși mai groasă pentru că pe grătar are tendința să se desprindă și nu o mai puteți prăji bine.

legume_gratinate_07     legume_gratinate_09    legume_gratinate_12

Încingeți un grătar de aragaz sau o tigaie mai mare cu puțin ulei de măsline în ea, adăugați câte un rotocol de legumă și lăsați-l să se prăjească măcar pe o parte. Adăugați sare și piper. Scoateți-le apoi pe un șervețel de bucătărie pentru a se duce uleiul după ele.

legume_gratinate_22       legume_gratinate_27

Separat, amestecați într-un bol cele patru ouă cu smântâna, parmezanul/cașcavalul și sare și puțin piper. Puteți adăuga mai mult cașcaval dacă doriți sau mai multe ouă. Nu este nicio problemă, doar să aibă loc în bolul în care urmează să aranjați legumele prăjite.

Într-un bol rotund (recomandat) așezați, pe rând, în picioare, legumele, una câte una: o roșie, o vânătă, un dovlecel verde, o ceapă, un dovlecel galben și tot așa… pentru armonie de culori. Puteți adăuga și puțin mărar sau pătrunjel printre legume. Turnați apoi amestecul de ouă cu smântână și lăsați-l la cuptor circa 20 de minute.

legume_gratinate_33        legume_gratinate_35

Este foarte bun cald (și puteți adăuga parmezan sau cașcaval care să se topească în fața ochilor), dar și rece.

legume_gratinate_40

Sper să încercați rețeta și să-mi spuneți cum v-a ieșit. Poftă bună!

 

1 Comment

  • avatar

    Delicios si sanatos.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!