X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 5, 2014 - Bucatareala    No Comments

Reteta: Osso Buco – inspirata de “Hannibal”

 

by Oana Grecea

Dacă sunteți fani ai serialului Hannibal (de pe AXN), aflați că revine cu premiera sezonului doi începând din 7 aprilie, ora 23,00. Mi s-a părut amuzant să vă propun o rețetă inspirată din film, executată de Hannibal și adaptată aici cu carne de vițel (nu de om). Impresionant e cum gătește el diverse meniuri de inspirație franțuzească sau asiatică (cum va fi cazul în sezonul doi).

Osso Bucco

În America, bloggerii culinari au avut posibilitatea să viziteze studiourile unde se pregătesc aceste preparate, iar rețeta pe care vi-o propun vine de la stilistul culinar al serialului, Janice Poon. Blogul și rețeta de mai jos le găsiți aici. Hannibal prepară Osso Buco în episodul 2 din sezonul doi, din partea anterioară a piciorului victimei sale. Rețeta însă poate fi realizată din carne de viţel.

H

Preparatul joacă rolul de Saki-zuke, primul fel din cina Kaiseki pe care o realizează Hannibal. În cultura japoneză, Kaiseki reprezintă o varietate de aperitive ale căror ingrediente, decoraţiuni şi veselă dau tonul noului anotimp şi invită zeităţile la masă. Toate episoadele sezonului al doilea poartă nume de inspiraţie culinară japoneză, continuând tradiţia sezonului întâi, unde numele episoadelor erau inspirate din bucătăria franţuzească.

Ingrediente:

6 bucăţi de ciolan de viţel, fiecare de câte 6-8 cm lungime; 125 ml (1/2 ceaşcă) făină; Sare, piper după gust; 30 ml ulei măsline; 250 ml (o ceaşcă) ceapă; 250 ml (o ceaşcă) morcovi tăiaţi mărunt; 250 ml (o ceaşcă) ţelină tăiată mărunt; 125 ml (o ceaşcă) păstârnac tăiat mărunt; 20 ml unt; 250 ml (o ceaşcă) supă de vită; 250 ml (o ceaşcă) vin roşu; o ceaşcă și jumătate de cubuleţe de roşii; 5 grame de oregano uscat; rozmarin, pătrunjel, coajă de lămâie; o frunză de dafin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mod de preparare:

1. Treceţi bucăţile de ciolan prin făină şi asezonaţi cu sare şi piper.

2. Într-un tuci mare sau într-o cratiţă groasă, cu capac, încingeţi bine uleiul de măsline şi adăugaţi ciolanele, până se fac bine pe fiecare parte. Scoateţi ciolanele într-un bol şi puneţi-le deoparte.

3. Adăugaţi ceapa, morcovii, ţelina şi untul în cratiţă/ tuci şi amestecaţi, la foc mediu, până prind un pic de culoare.

4. Adăugaţi peste acest amestec supa de vită, amestecaţi şi adăugaţi vin, roşii, oregano, rozmarin şi frunza de dafin

5. Puneţi ciolanele înapoi în cratiţă/ tuci, acoperiţi şi băgaţi la cuptor, la 180°C, pentru o oră, apoi reduceţi temperatura la 140°C şi mai lăsaţi 2 sau 3 ore sau, după gust, până când vi se pare foarte moale.

Decoraţi cu pătrunjel şi coajă de lămâie şi serviţi cu risotto. Rețeta este potrivită pentru patru persoane.

sr0106kos02.tif

Câte ceva despre serial:

Personajul principal al filmului Hannibal – producţie Sony Pictures Television (cu Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Laurence Fishburne) – măiestreşte arta culinară. Hannibal foloseşte în film carne de om (în realitate, este carne de vită/ de peşte, care trece prin multe procese pentru a arăta cât mai mult a carne umană). În primul sezon, episoadele au avut nume de feluri de mâncare franţuzeşti. În sezonul al doilea, numele de episoade fac referire la arta culinară japoneză (feluri de mâncare, ritualuri japoneze – e.g. Kaiseki, Sakizuki). De asemenea, el prepară tot felul de dish-uri, nu exclusiv japoneze – cum este și Osso Buco.

H

Creat de Bryan Fuller, Hannibal îl are ca protagonist pe Dr. Hannibal Lecter, interpretat de Mads Mikkelsen, ce lucrează îndeaproape cu FBI şi consultantul Will Graham/ Hugh Dancy, pentru a identifica numeroşi criminali în serie. Bazat pe romanele lui Thomas Harris, serialul înfăţişează activitatea Dr. Hannibal Lecter dinaintea acţiunii filmelor de lung-metraj Dragonul roşu şi Tăcerea mieilor.

Noul sezon continuă să impresioneze prin esteticul fantastic, dar şi prin intriga ţesută cu dezvăluiri şocante. Jocul de-a şoarecele şi pisica dintre Dr. Hannibal Lecter şi Will Graham devine principalul fir narativ al serialului, odată cu încarcerarea lui Will în azilul de boli mintale, pentru crimele comise de Spintecătorul din Chesapeake.

Din distribuţia noului sezon mai fac parte şi Laurence Fishburne, în rolul lui Jack Crawford, şeful unităţii FBI pentru care lucrează Will şi Dr. Lecter, Caroline Dhavernas (Dr. Alana Bloom), Gillian Anderson (Dr. Bedelia Du Maurier), dar şi Cynthia Nixon, cunoscută pentru rolul din Totul despre sex.

Cele 13 episoade ale sezonului doi din Hannibal pot fi urmărite în fiecare luni, pe AXN, de la 23:00, începând cu 7 aprilie 2014.

În plus, toţi “Fanibalii”, dar şi fanii serialelor TV de calitate, pot urmări noile episoade din Hannibal la scurt timp după premiera din Statele Unite ale Americii, pe AXN NOW, serviciul digital AXN de Video on Demand. AXN NOW este disponibil în România exclusiv prin Seenow.

AXN este pe primul loc în preferinţele tinerilor adulţi din grupul de vârstă 18-34 de ani când este vorba de divertisment dinamic.

 

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!