X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Retete gustoase si pentru diabetici

 

by Oana Grecea

O companie farmaceutică prezentă și în România a conceput un program special pentru diabetici cu componentă nutrițională. Dacă aveți în familie persoane cu această afecțiune știți că trebuie să fie atenți la tot ce mănâncă iar regimul nu este unul foarte la îndemână.

De aceea m-am bucurat când am aflat că Roche Romania Diabetes Care a lansat campania “Sănătos poate fi și gustos!”, alături de maestrul bucătar Horia Vîrlan și Dr. Simona Tivadar, medic specialist în diabet și boli de nutriție.

Rețetele compuse de cei doi în colaborare sunt disponibile online pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/recipebox.html.

Accu-Chek pune la dispoziția persoanelor cu diabet, și nu numai, un instrument online, cu ajutorul căruia oricine își poate planifica mesele zilnice ținând cont de valorile nutriționale.

Aplicația online permite planificarea meselor pentru întrega zi, precum și descărcarea și imprimarea rețetelor astfel încât cei interesați să își poată evalua fiecare masă din punct de vedere al valorilor nutriționale și carbohidraților.

10 dintre aceste retete vor fi disponibile si pe canalul Accu-Chek de pe Youtube (http://www.youtube.com/AccuChekRo), sub forma unor materiale video cu maestrul bucătar Horia Vîrlan, începând cu luna aprilie, precum și pe pagina de Facebook a Accu-Chek.

Pentru diabetici ceea ce mănâncă are un impact mult mai mare asupra nivelului de glucoză din sânge decât orice altă activitate zilnică. Prin intermediul platformei online Accu-Chek, disponibilă pe site, pacienții cu diabet și nu numai, pot găti sănătos și gustos, știind care sunt valorile nutriționale ale fiecărei mese.

Site-ul pune la dispoziție și informații generale referitoare la diabet, managementul diabetului, eventualele complicații care pot apărea și cum să le prevenim, prin intermediul unui stil de viață echilibrat.

De știut:

246 de milioane de oameni din întreaga lume suferă în prezent de diabet și se preconizează că numărul acestora va atinge cifra de 380 de milioane până în anul 2025. Deși diabetul afectează aproape 4% din populația lumii, mulți oameni nu cunosc decât foarte puține lucruri despre această afecțiune.

Conform specialiștilor, 8.4% dintre români suferă de diabet de tip I sau de tip II. Aceste statistici plasează diabetul printre cele mai întâlnite afecțiuni din țara noastră cu o evoluție în creștere din cauza stilului de viață modern.

În cazul persoanelor care suferă de diabet, stilul de viață sănătos și monitorizarea sistematică a valorilor glicemiei sunt esențiale pentru menținerea sub control a acestei afecțiuni și evitarea complicațiilor.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!