X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Robin Sharma, Invataturi spirituale pentru Familia Ta

Dacă aş putea pune în aplicare tot ce este  scris în cartea asta, relaţia mea cu copilul dar şi cu cei dragi ar fi cu siguranţă mai bună. Tot ce ştiu este că până să o citesc, aş fi spus că nu e genul meu de carte, că nu mă regăsesc, că nu merită importanţă. Dar parcă a fost gând la gând cu bucurie, lucrurile se arată exact în spiritul în care simţeam eu nevoia să merg în viitorul apropiat. Cel mai bine este să las citatele să vorbească de la sine.

Cea mai tristă parte a vieţii nu este să mori, ci sa nu traiesti cu adevarat atat cat esti in viata.

Viaţa nu e decât o serie de oportunităţi strânse laolaltă pentru a forma un întreg.

Necazurile noastre sunt până la urmă o binecuvântare şi aduc cu ele lecţii pe care trebuiesă le învăţăm ca să trecem la următorul nivel de viaţă.

Cea mai mare înfrângere pe care o poate suferi un om constă în diferenţa dintre ceea ce eşti capabil să devii şi ceea ce ai devenit de fapt.

În loc să trăim viaţa pe care am fost destinaţi să o trăim, ajungem să trăim viaţa pe care ne-o impun ceilalţi.

Toţi avem datoria de onoare să trăim viaţa la maxim.Asta înseamnă să spui NU acelor lucruri despre care tu ştii că nu sunt potrivite pentru tine, ca să poţi spune DA adevăratelor tale priorităţi, acele lucruri care îţi vor îmbogăţi viaţa şi îţi vor aduce adevărata împlinire.

George Bernard Show scria: Dacă rătăceşti ajungi în iad, dacă tu ai frâiele, ajungi în rai.

Nu te agita să obţii marile premii ale vieţii. Bucură-te de micile minuni ale vieţii. Sunt destule pentru toţi.

Fericirea nu soseşte când realizezi ceva anume. Fericirea soseşte când gândeşti într-un anume fel. Fericirea nu e decât o stare de spirit.

Cu cât le dăruieşti mai mult altora, cu atât vei primi şi tu mai mult.

Dacă viaţa de familie are o temelie solidă, o să ai şi mai mult succes pe plan profesional.

Înţelege că trebuie să munceşti ca să trăieşti, nu să trăieşti ca să munceşti.

Cel mai preţios cadou pe care-l poţi oferi copiilor tăi e timpul tău.

Trebuie să creionezi o viziune frumoasă despre cum ai vrea să arate lucrurile în familia ta şi să le împărtăşeşti această cauză irezistibilă soţului şi copiilor tăi.

Trebuie să devii tu schimbarea pe care îţi doreşti cel mai mult s-o vezi în viaţa ta.

Îmi notam obiectivele la fiecare 90 de zile şi le citeam aproape zilnic, ca să nu le pierd din vedere şi să pot să profit de toate oportunităţile care altfel ar fi putut trece neobservate.

Înainte să poţi schimba ceva în viaţa ta, trebuie ca mai întâi să conştientizezi acel lucru şi să începi să-i acorzi atenţie.

Înţelepţii susţin că micuţii vin pe lume mai evoluaţi decât adulţii ca să ne înveţe pe noi lecţiile de care avem nevoie.

Cel mai înţelept lucru pe care-l poate face un om este să lucreze asupra lui însuşi. Cel mai bun mod de a-ţi folosi timpul, e să-ţi cultivi mintea, caracterul şi spiritul ca să devii mai bun.

Rostul vieţii e să câştigi în bătălia cu tine însuţi, să evoluezi în fiecare zi ca persoană şi să devii un om mult mai valoros.

Copiii, pentru a fi lideri în viaţă, trebuie mai întâi să citească.

Dacă vrei cu adevărat să le insufli copiilor tăi spiritul de lider, trebuie să-i pui în legătură cu vieţile marilor oameni care au trăit înaintea lor.

Succesul unei organizaţii se măsoară în abilităţi intelectuale şi crezuri în calitatea ideilor generate de oamenii care lucrează pentru tine.

Deprinde-ţi copiii să adore cărţile, muzica şi ideile.

Florile – cultivă un gust intens pentru frumuseţe.

Poate că vitalitatea noastră creşte în funcţie de oxigenul pe care îl lăsăm se ne intre în plămâni. Respiri cum trebuie, trăieşti cum trebuie.

Liniştea e unul dintre cei mai importanţi factori pentru a-ţi dezvolta personalitatea calmă şi paşnică.

Familia care se joacă împreună e familia care rămâne împreună.

Nu-ţi mai certa copilul, modelează în el spiritul de lider!

A-ţi acorda timp ca să-ţi reîncarci bateriile este un act cât se poate de altruist.

Dacă tu eşti fericită şi ei (familia) vor fi fericiţi.

Lauda sinceră e unul dintre cei mai buni factori motivanţi pentru sufletele oamenilor, cu toate astea noi o folosim foarte rar.

O greşeală este o greşeală doar dacă o faci de două ori.

Dacă îi critici pe copii, ei se interiorizează şi îşi pierd tocmai acea lumină care îi face speciali.

Felul cum te porţi ca părinte va defini viaţa copiilor tăi.

Îndreaptă atenţia copilului tău asupra măreţiei, nu a slăbiciunii!

Majoritatea oamenilor petrec prea mult timp gândind şi îşi acordă mult prea puţin timp pentru a simţi. Începe să-ţi asculţi mai mult inima.

FERICIREA NU ÎNSEAMNĂ A OBŢINE, CI A FI.

Văzând cu ochii minţii rezultatul ideal şi exersând mereu această reuşită, creerul îşi dezvoltă predispoziţia de a manifesta acel succes în timpul competiţiei.

Viaţa e trăită cu adevărat doar atunci când intră în zona necunoscutului.

Să fii lider în viaţă înseamnă să iei atitudine.

Pentru mine, marile cărţi înseamnă speranţă. Cărţile şi obiceiul de a citi zilnic reprezintă unele din cele mai importante îndeletniciri în viaţă.

„Mă aştept să trec prin viaţă o singură dată. Prin urmare, dacă pot să fiu bun cu cineva, dacă pot să fac un bine unuia dintre semenii mei, vreau s-o fac acum, nu să amân ori să ignor, fiindcă nu voi mai trece pe aici a doua oară”.

CA SĂ FII UN PĂRINTE EXCELENT, TREBUIE SĂ DEVII O PERSOANĂ EXCELENTĂ.

„Oamenii care duc o viaţă cu adevărat eficientă – la nivel personal, profesional sau spiritual – sunt cei care nu sunt niciodată mulţumiţi de ei înşişi. Ei îşi împing în permanenţă limitele potenţialului lor şi devin mai puternici, mai înţelepţi şi mai eficienţi”.

Nu poţi să faci lucruri măreţe pentru copiii tăi dacă nu gândeşti lucruri măreţe.

Nu-ţi poţi iubi cu adevărat copiii, dacă nu te iubeşti mai întâi pe tine.

Persoana care nu-şi face timp pentru sport îşi va face timp, în cele din urmă, pentru boală.

Jurnalul îi permite trecutului tău să-ţi dea o mână de ajutor. E un instrument care te va ajuta să transformi experienţele trecute în succese viitoare.

Existenţa jurnalului te încurajează să analizezi ce-ai făcut, de ce ai făcut şi ce-ai învăţat din toate lucrurile pe care le-ai făcut.

Dalai Lama: Când folosesc termenul spiritual mă refer la calităţile umane de bază. Acestea sunt: afecţiunea, onestitatea, dăruirea, disciplina şi inteligenţa ghidată de o bună motivaţie.

Lucrurile asupra cărora te concentrezi cresc, cele la care te gândeşti se extind şi cele asupra cărora insişti îşi hotărăsc destinul.

Blaise Pascal: Toate nenorocirile omului sunt cauzate de faptul că nu e capabil să stea în linişte, singur într-o cameră.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!