X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Romane finaliste in concursul “Augustin Fratila”

 

de Oana Grecea

Tradiția premiului literar ”Augustin Frățilă” continuă și în 2014, încurajând astfel literatura românească și scriitorii contemporani, grație unor sponsori generoși pe care îi voi aminti la sfârșitul articolului.

Romanele selectate de juriul de specialitate format din criticii literari Alex. Ştefănescu, Tudorel Urian şi Daniel Cristea-Enache din cele 65 de romane înscrise în competiţia pentru 10 000 de euro sunt:

1. „Un singur cer deasupra lor”, de Ruxandra Cesereanu, Bucureşti, Ed. Polirom, 2013

2. „Kinderland”, de Liliana Corobca, Bucureşti, Ed. Cartea Românească, 2013

3. „Jurnalul unui cântăreţ de jazz”, de  Bujor Nedelcovici, Bucureşti, Ed. Allfa, 2013

4. „Boala şi visul”, de Dan Stanca, Bucureşti, Ed. Tracus Arte, 2013

5. „Negustorul de începuturi de roman”, de Matei Vişniec, Bucureşti, Ed. Cartea Românească, 2013

După ce criticii și-au făcut treaba și au ales cel mai bun roman din cele publicate anul trecut și înscrise în acest concurs, urmează jurizarea din partea a 24 de bloggeri (mă aflu și eu printre ei și anul acesta), ca un gir al cititorului simplu, care apreciază o carte prin prisma sentimentelor sale, a experienței și a culturii acumulate, nu neapărat ca un sepcialist care analizează romanul prin prisma criteriilor literare.

Detalii despre romanele înscrise în concursul Premiul literar „Augustin Frăţilă”- romanul anului 2013, acordat de compania Philip Morris Trading găsiţi pe site-ul www.premiulaugustinfratila.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/premiulaugustinfratila.

De-a lungul timpului, romanele câştigătoare ale Premiului literar „Augustin Frăţilă”, acordat de compania Philip Morris Trading au fost: „Cronicile genocidului”,de Radu Aldulescu – romanul anului 2012; „Matei Brunul”,de Lucian Dan Teodorovici – romanul anului 2011 (despre carte am scris aici iar un interviu cu scriitorul gasiti la mine pe blog).

Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2013, este organizat de Uniunea Editorilor din România cu sprijinul Asociaţiei Casa de cultură, Editurii ALL, Companiei de Librării Bucureşti și Aqua Carpatica.

Cine a fost Augustin Frățilă?

Augustin Frăţilă (1953-2010), scriitor şi cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stănescu şi membru al Cenaclului de Luni. A publicat în cele mai importante reviste culturale, iar între 1995 şi 2010 a fost redactor-şef al Editurii ALLFA, departamentul de literatură al Grupului Editorial ALL.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!