X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Romanii citesc din ce in ce mai mult in engleza

Okian.ro carti engleza

de Oana Grecea

Apetitul cititorilor romani pentru carti in limba engleza este in crestere, conform Okian.ro, una din cele mai mari librarii online specializata pe vanzarea de carte in limba engleza. Compania care administreaza aceasta librarie se asteapta la vanzari in crestere cu 50% pentru 2015, dupa ce si in 2014 cartile s-au cumparat mai mult decat in anul precedent.

Ce citesc romanii? Potrivit reprezentanților Okian.ro, evoluția business-ului din 2014 are la bază apetitul tot mai crescut al cititorilor români pentru literatură în limba engleză, atât pentru cartea de business și specialitate, cât și pentru titluri de ficțiune modernă, semnate de autori ca John Green, Veronica Roth sau Markus Zusak.

Cat aloca pentru carti in limba engleza? Comanda medie pe Okian.ro a atins, anul trecut, suma de 130 de lei, cu circa 10% mai mare față de cea din 2013, titlurile cele mai căutate și cumpărate fiind, în continuare, cele de ficțiune, în special subgenurile dystopian fiction și romantic fiction.

Topul celor mai citite titluri Okian.ro de anul trecut sunt, în ordine, The Fault in Our Stars (John Green), Allegiant – Divergent, volumul 3 (Veronica Roth), Paper Towns (John Green), Looking for Alaska (John Green) și Book Thief (Markus Zusak).

Literatura contemporană este extrem de populară în rândul publicului Okian.ro, format predominant de tinerii până în 35 de ani, care cumpără carte constant. Mai mult, aceștia alocă un buget generos literaturii, mai mare de la an la an, și profită la maxim de toate perioadele promoționale, fie că sunt cele specifice online-ului, precum Black Friday, sau industriei de carte, cu toate târgurile importante”, declară Tudor Benga, CEO al Okian.ro.

Okian realizează comerț cu carte străină și românească de peste 15 ani, fiind unul dintre principalii comercianți de carte din România, reprezentant al celui mai mare grup educațional din lume, Pearson Education.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!