X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 20, 2013 - Bucatareala    No Comments

Salam de biscuiti

 

Salamul de biscuiți este mereu pe gustul întregii familii, de la mic la mare. De câte ori apuc să cumpăr biscuiți populari (îi iau de cele mai multe ori din Auchan, circa 7 lei kg) încerc să fac rețeta pentru că nu este nici prea scumpă, nici nu durează mult (se face în circa 20 de minute cu totul) și nci nu conține mult zahăr.

Aveți nevoie de: 200 g unt, 500 g biscuiți, 100 g zahăr pudră, 3 ouă, 50 g cacao, 2 plicuri zahăr vanilat, 50 g stafide și puțin rom pentru ele (eu le pun la înmuita în rom).

Mod de preparare:  Untul se freacă cu zahărul, până devine o spumă. Se adaugă gălbenușurile, cacaoa, zahărul vanilat și biscuiții tăiați mărunt (eu îi dau prin mixer la nivel mai mare) și la sfârșit stafidele (scurse), amestecând bine de fiecare dată. La sfârșit se înglobează albușurile bătute spumă.

Aceasta compoziție se întinde în lung, pe celofan sau folie de aluminiu, pe care puteți presăra înainte puțin zahăr pudră. I se dă formă de salam și se rulează strâns. Se dă la rece până a doua zi și se taie felii. De preferat să tăiați cât credeți că mâncați și restul să țineți la rece.

Sper sa vă placă pentru că este un desert care ne amintește și nouă adulților de copilărie.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!