X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 9, 2013 - Bucatareala    1 Comment

Salata de praz cu pui fiert – video

 by Oana Grecea

Realizator video cooking + foto: Mihai Angiu

Prazul (legumă înrudită cu ceapa şi cu usturoiul) este foarte folosit mai ales în Oltenia iar în gastronomie este cunoscut și ca regele supelor. Eu însă vă propun să-l folosiți într-o salată de primăvară și să nu uitați că are și efect diuretic.

Prazul reduce nivelul colesterolului „rău”, retenţia de apă din ţesuturi şi acidul uric”. Vitaminele din complexul B, conţinute de praz, sunt un tonic al sistemului nervos.  Consumat ca aliment, prazul are proprietăţi laxative, calmante, antiseptice şi decongestionante.

Este o salată potrivită ca aperitiv pentru întreaga familie sau la micul dejun servită pe pâine.

Porții: 10-12

Timp de preparare: 20 de minute

IMG_2494_resize (Copy)

Ingrediente:

Un piept de pui (fiert); un praz mediu; 5 morcovi de mărime potrivită; un sfert de țelină; 2 bucati de păstârnac; un măr; 200 grame maioneză; sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Întâi puneți pieptul de pui la fiert, apoi la răcit pentru a-l putea toca. (nu am inclus în timpul de preparare fiertul pieptului de pui, deoarece diferă dacă este pui de casă sau de cumpărat).

Se toacă cu cuțitul sau cu mixerul prazul (eu am folosit mixerul  la cea mai mare treaptă de tăiere, ca să nu tranform prazul în pastă sau zeamă). Tot la mixer vă recomand să dați și țelina și păstârnacul. Morcovii pot fi dați fie la mixer fie la o răzătoare mai mare, cert este că trebuie tocați mărunt cât să-i puteți mesteca ușor alături de celelalte ingrediente. Pieptul de pui este de preferat să-l tăiați cu un cuțit bucăți cam de dimensiunea unei unghii mici.

Toate acestea tocate se pun într-un bol în care le amestecați, adăugând apoi maioneza ca să le lege. Puneți sare și piper, curățați și tăiați acum și mărul (tăiat mai dinainte se oxidează) și amestecați pentru ultima oară.

Salata e gata, este de preferat sa gustați sau să începeți să mâncați mai mult din ea după ce o lăsați puțin la frigider.

1 Comment

  • avatar

    TREBUIE SA FIE FOARTE GUSTOASA ! O voi incerca si eu in curand .

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!