X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 10, 2013 - Bucatareala    No Comments

Salata Eisberg cu feta, naut si menta

 

by Oana Grecea

Nimic nu este mai ușor de făcut atunci când cumperi salata gata tăiată iar restul de ingrediente le ai în casă. Iar cu năut nu încercasem niciodată o salată, dar m-am inspirat din rețetarul de la Eisberg, pe care l-am găsit aici. Compoziţia salatei folosite – Eisberg Bolero Mix este formată din: salată de andive, salată Frisee, felii de sfeclă, porumb.

Porții: 2-4 persoane (pentru toata familia la o masa)

Timp de preparare: 15 de minute

Ingrediente:

1 cutie de năut conservă; 200 g unt; 2 linguri miere; sare şi piper proaspăt măcinat; 100 g brânză feta tăiată cubuleţe; 1 legătură mare de mentă proaspătă; 150 g Eisberg Bolero Mix.

Pentru sos:

50 ml ulei de măsline; ¾ ml oţet din vin alb; 1 lingură muştar Dijon.

Mod de preparare:

Într-o tigaie topim untul împreună cu mierea. După ce s-a topit şi s-a înfierbântat compoziţia mai sus amintită, adăugăm năutul bine scurs de apă. Amestecând, la foc mare, călim timp de câteva minute năutul, apoi îl luăm de pe foc până pregătim sosul.

Pentru sos amestecăm două părţi ulei de măsline cu o parte oţet de vin şi asezonăm cu sare, piper şi muştar. În câteva minute sosul este gata.

Acum rupem un pumn de mentă şi o mărunţim.

Înainte de servire definitivăm salata. Într-un vas mare aşezăm salata verde. Adăugăm năutul şi menta. Stropim totul cu sosul vinegrette şi amestecăm bine. Peste salata astfel pregătită punem bucăţile de feta.

O altă salată de crudități de la Eisberg puteți citi și/sau urmări cum se prepară aici (există și varianta video).

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!