X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Scrierile a trei doamne si doi domni, in finala premiului Augustin Fratila

 

by Oana Grecea

Asociația Casa de Cultură continuă demersul său lăudabil de a premia cultura prin premiul de 10.000 de euro care poartă numele regretatului autor Augustin Frățilă. Astfel, în această toamnă juriul de specialitate a anunțat cele cinci romane finaliste.

Cum fac din nou parte din juriu (anul trecut am scris despre asta aici) vreau să vă anunț ce voi citi și ce voi avea de apreciat. Romanele înscrise și votate sunt cele publicate în 2012.

Dar să nu o mai lungesc. Premiul literar „Augustin Frăţilă”- romanul anului 2012, oferit de compania Philip Morris Trading, anunţă cele cinci romane finaliste:

1.  “Craii şi morţii”, de Dan Stanca, Editura Cartea Românească, 2012

2.  “Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu, Editura Cartea Românească, 2012

3.  “Hotel Universal”, de Simona Sora, Editura Polirom, 2012

4.  “Omar cel orb”, de Daniela Zeca, Editura Polirom, 2012

5.  “Şoseaua Căţelu 42”, de Alina Nedelea, Editura ALLFA, 2012

Acestea au fost selectate de juriul de specialitate format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache din cele 56 de romane înscrise în competiţia pentru 10.000 de euro.

“Criteriul unic luat în considerare a fost valoarea literară a cărţilor, iar selecţia s-a realizat prin vot secret şi este asumată de toţi membrii juriului.”, a declarat Alex Ştefănescu, preşedinte juriu de specialitate.

Romanele finaliste vor intra în etapa a doua de jurizare, ce va avea loc între 15 septembrie – 1 noiembrie. 24 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă”.

Ceremonia în cadrul căreia va fi acordat Premiul literar “Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012 va avea loc pe 7 noiembrie.

Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012 este organizat de Asociaţia Casa de cultură, cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL.

Despre Augustin Frăţilă

Augustin Frăţilă (1953-2010), scriitor şi cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stănescu şi membru al Cenaclului de Luni. A publicat în cele mai importante reviste culturale, iar între 1995 şi 2010 a fost redactor-şef al Editurii ALLFA, departamentul de literatură al Grupului Editorial ALL.

Parteneri media: Hotnews, WebPR, Observator Cultural, Agenţia de Carte, LiterNet,  Şapte Seri, Bookaholic, Zelist, Facebook Monitor, Netvibes

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!