X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

“Sex and the city” si magia New York-ului

Serialul “Sex and the city” (Totul despre sex), m-a fascinat. 

Probabil trebuie să fii femeie ca să apreciezi acest serial, însă poate şi bărbaţii au ceva de învăţat. Deşi aparent titlul te-ar duce cu gândul la foarte mult sex, filmul are şi momente romantice dar şi foarte realiste. Crizele prin care trec femeile de 30 de ani, abordarea şi tratarea în societate a femeilor singure, necăsătorite sau necuplate sunt foarte reale, chiar dacă ele trăiesc poveştile în civilizatia Americană. M-au făcut să iubesc New Yorkul, mai exact Manhattanul, mai ales că tot această zonă a fost locul de desfăşurare şi al serialului Friends. Doamne, mi-au plăcut ţinutele personajelor, locurile/localurile în care umblă, viaţa pe care o duc, relaţiile pe care le-au avut, modul cum privesc viaţa, deşi ele sunt atât de diferite. De la fiecare din ele aveai ceva de învăţat. Faţă de “Californication” pe care am încercat să-l urmăresc după serialul “Sex and the city” este o mare distanţă. În primul, exceptând faptul că personajul principal e un măgar şi pe alocuri cu ceva regrete, sunt prea multe scene porcoase de sex, prea multe droguri şi drogaţi. Pur şi simplu a început să mă dezguste de la sezonul 2, deşi mi-aş fi dorit să văd dacă rămâne cu iubita lui – mama copilului lui.

 Descriere preluata de pe CinemaRx.ro:

Serialul se concentreaza asupra vietii a patru femei care se apropie de varsta de patruzeci de ani si sunt in cautarea dragostei, de multe ori in locuri gresite. Pe parcursul serialului femeile discuta deschis despre dorintele lor sexuale si fanteziile lor. Carrie Bradshaw este naratorul fiecarui episod. Ea scrie articole de ziar despre diferitele aspecte ale relatiilor si este cunoscuta pentru stilul ei vestimentar unic. Samantha Jones este cea mai in varsta si mai increzatoare in sine dintre cele patru femei. Este o femeie de afaceri independenta, puternica, dornica sa experimenteze orice si care nu se implica emotional in relatiile sale. Charlotte York este cea mai rezervata si optimista din grup, pune accent pe dragoste si are o atitudine traditionala asupra relatiilor. Miranda Hobbes este o avocata cu pareri cinice despre barbati si relatii, in general.

Sinopsis Sex and the City (de pe www.cinemagia.ro)

Serialul “Totul despre sex” este povestea a patru femei care, deşi se luptă din răsputeri să încalce toate tabuurile legate de viaţa intimă, întâmpină tot felul de dificultăţi în a-şi găsi perechile. Deşi cele mai bune prietene, cele patru sunt total diferite ca temperament şi caracter, Carrie (Sarah Jessica Parker) încearcă să descifreze dedesubturile sexului şi a ritualului întâlnirii într-un scop mai degrabă jurnalistic, în timp ce focoasa Samantha (Kim Cattrall) – de profesie PR manager – care are un palmares impresionant de bărbaţi la activ se mulţumeşte să experimenteze noi şi noi senzaţii în fiecare zi cu altul fără să se implice emoţional. În schimb, Charlotte (Kristin Davis), care conduce un magazin de antichităţi, e mai de modă veche şi crede că dragostea este răspunsul la toate problemele, dar tocmai pe această dragoste nu o poate găsi, iar Miranda (Cynthia Nixon), o avocată de succes, joacă rolul femeii cinice care deşi caută o idilă adevărată, n-ar recunoaşte acest lucru nici în ruptul capului.

Analizând în fiecare episod problemele cu care se confruntă o femeie singură, ajunsă la vârsta de 30 şi ceva de ani, complicate de ”războiul“ permanent dintre sexe, Carrie nu rămâne niciodată în pană de subiecte şi nici de concluzii cu aspect de aforism, publicate săptămânal într-o revistă new-yorkeză.

* Regia: Michael Patrick King

* Cu:  Sarah Jessica Parker, Kristin Davis

* Durata: 25 min/ep. (94 episoade)

Despre Sarah Jessica Parker

Locul naşterii: Nelsonville, Ohio, SUA · Data naşterii: 25.03.1965 · Ocupaţie: Actriţă, producătoare · Înălţime: 159 cm · Culoarea ochilor: căprui · Culoarea părului: şaten · Zodia: Berbec · Etnie/rasă: albă; Religie: iudaică · Ţara natală: SUA

Sarah Jessica Parker  este actrita si producator american. Este cunoscuta din rolul pe care l-a jucat ca si Carrie Bradshaw, jurnalista, in serialul “Sex and the City”, pentru care a primit patru premii Golden Globe si doua premii Emmy.  Parker a avut o relatie cu actorul Robert Downey Jr. din anul 1984 pana in 1991. Downey a avut probleme cu drogurile iar acest lucru le-a afectat relatia; referindu-se la acea perioada din viata ei, Sarah a spus: “Cred ca eu eram cea care il tinea intreg.”. Pe masura ce cariera ii inflorea in anii ’90, l-a cunoscut pe jurnalistul John Kennedy Jr. cu care a avut o relatie de cateva luni. De asemenea, ea a fost asociata cantaretului Joshua Kadison, care a descris relatia si pe pisica lor Moses, in melodia “Jessie”, de pe albumul “Painted Desert Senerade”.

Pe 19 mai, 1997, Sarah Jessica s-a casatorit cu actorul Matthew Broderick. Cei doi s-au casatorit intr-o sinagoga, ambii considerandu-se “din punct de vedere cultural” evrei. Primul lor copil, James Wilkie Broderick, s-a nascut pe 28 octombrie 2002. Parker si Broderick locuiesc in New York City si frecventeaza expozitiile de arta. Cei doi isi petrec mult timp si lacasa de vacanta din County Donegal, Irlanda, unde Broderick isi petrecea vacantele de vara atunci cand era mic. Sarah Jessica Parker este ambasador UNICEF pentru Statele Unite. Din anul 2008, locuieste in New York City alaturi de sotul ei si de fiul lor.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!