X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 14, 2012 - Interviurile mele    No Comments

Spre casa ca-n povesti cu Miss Happy (Teodora Toderas)

 

Teodora Toderaș are 22 de ani și are unul din puținele site-uri de design frumoase, românești – http://www.misshappy.ro/. Lucrează full-time la o companie din Cluj-Napoca și se străduie să își încânte cititorii cu un conținut și fotografii de calitate. În cazul său, imaginile spun mai multe decât vorbele. Vă invit să o cunoașteți puțin pe Teodora Toderaș, fata care ne încântă cu lucruri frumoase ce țin de casa și confortul nostru zilnic.

Despre ea, pe site-ul său, scrie așa: ”Visez la căsuțe mici și cochete, cu grădini mari și pline de flori. Iubesc albul, primăvara, hortensiile și lalelele. Ador cutiile, textilele înflorate, ramele foto și ghivecele albe. Îmi place să mă joc cu cuvintele, baloanele de săpun și cu aparatul de fotografiat. Dacă vrei să ne împrietenim mă găsești și pe www.facebook.com/Teodora.Toderas

Care este cel mai surprinzător lucru ca blogger?

Cu siguranță blogul mi-a scos în cale multe lucruri surprinzătoare și deopotrivă minunate. Cel mai surprinzător lucru legat de blog este că acesta m-a ajutat să îmi construiesc o imagine online și m-a ajutat într-o oarecare măsură să am jobul frumos pe care îl am acum. Pe plan negativ este acela că exista oameni care vin la mine sau mă abordează online și îmi cer să scriu despre anumite lucruri, iar atunci când încerc să le explic că viziunea mea nu se potrivește cu a lor, că business-ul lor nu se potrivește cu “happy place”-ul meu, aceștia reacționează complet greșit.

Mai ești Miss Happy și acum, la patru ani de la lansarea site-ului?

Se împlinesc 5 ani în februarie și pot să spun că sunt mult mai fericită ca atunci. Cred că mi s-au înmulțit motivele pentru care să fiu recunoscătoare 🙂

Ești blogger part-time. Cât timp aloci bloggului?

Deși ocupă un loc important în inima mea și îi sunt recunoscătoare pentru multe lucruri frumoase, în prezent îi aloc doar câteva ore pe săptămână. Mi-ar plăcea să îi acord mult mai mult timp, însă în ultimele luni am avut avut foarte multe proiecte în același timp și l-am neglijat puțin. Însă am planuri mari cu el pentru lunile următoare. Sunt mai activă însă pe pagina de Facebook a blogului (www.facebook.com/Myhappyplace), iar acolo postez aproape zilnic câte ceva interesant.

Unde îți găsești inspirația pentru site?

Blogul este micul meu colțișor în care colecționez fotografii din zona deco care să inspire cititorii să își amenajeze căsuțele. Am o listă cu o mulțime de bloguri pe care le urmăresc în Google Reader și pe care o actualizez constant. Ador să fotografiez, mi-am cumpărat și un aparat DSLR în acest sens, dar o fac mai rar decât mi-aș dori în ultima vreme.

 

Care sunt magazinele preferate din România care te inspiră, cu care colaborezi?

Ikea e în topul preferințelor mele pentru că au produse pe care le ador: simple, de efect și practice. În rest, sunt magazine micuțe din Cluj de unde îmi cumpăr diverse decorațiuni, gen Bam Boo sau Nobila Casa, iar recent m-am îndrăgostit de un nou magazin deschis în Cluj, Chic Ville. Până acum nu am colaborat cu nici unul dintre acestea, dar niciodată nu e prea tarziu. Pe plan online sunt multe de tot, dar aș vrea să amintesc Pink Paper Studio, cea mai recentă descoperire a mea și cu care am și colaborat pentru un concurs simpatic.

Faci bani din blog? La ce campanii ai participat?

Am avut câteva mici proiecte pentru blog (câteva concursuri și bannere la un moment dat) dar nu mi-am propus să fac bani din blog. A început ca un hobby și e o activitate pe care o fac cu multă pasiune și pun mult suflet. Tocmai de aceea campaniile la care particip sau proiectele în care mă implic trebuie să mi se potrivească foarte bine ca să le accept.

Ce succes crezi că au în România site-urile de design? Dacă ai porni un nou blog, despre ce ar fi?

Când am început să trec din zona personal în cea deco erau foarte puține site-uri de design interior & interior styling. În ultimul an au apărut câteva în plus, dar încă este o nișă în plină dezvoltare. Cred că există potențial, dar ar trebui să urmărim cu atenție bloggerii din alte țări, care tratează lucrurile mult mai profesionist decât la noi (lucru valabil nu doar pentru blogurile de design interior, ci în general). Dacă aș porni acum un blog nou cred că ar fi despre social media.

Care este structura unui post bun? Care post a avut cel mai mare succes?

Cititorii mei adoră proiectele DIY astfel că unul dintre posturile populare este cel în care le-am arătat cum să facă magneți pentru frigider sau 12 moduri de a refolosi o ceșcuță de ceai. Structura unui post e puțin altfel față de blogurile generaliste unde există mult text. La mine e vorba de vizual astfel că încerc să găsesc fotografii care știu că se potrivesc profilului cititorilor mei sau proiecte DIY accesibile tuturor. Iar lângă aceste fotografii trebuie neapărat o poveste frumoasă.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-o aduce blogul?

Mă bucur când descopăr oameni care apreciază lucrurile frumoase și care se entuziasmează pentru aceleași lucruri ca și mine. Am cunoscut multe persoane fantastice prin intermediul blogului, pe care altfel nu aș fi avut ocazia să le intalnesc. De asemenea, mă bucur atunci când primesc tot felul de mesaje de mulțumire pentru că anumite lucruri postate de mine i-au ajutat într-un anume fel.

Cum se potrivesc ceea ce faci la serviciu (angajat Jolidon) cu blogul tau?

După cum spuneam și mai sus, blogul cred că m-a ajutat să arăt că sunt persoana potrivită pentru jobul de la Jolidon (din când în când mi se mai spune Miss Happy în birou). Lucrez pe partea de PR online & social media și am ocazia să aplic multe lucruri pe care le-am învățat de când am blogul. Plus că reușesc să am o relație bună cu bloggerii tocmai pentru că știu cum să îi abordez și mă străduiesc să mă port așa cum mi-ar plăcea să se poarte cineva cu mine.

Care este postul la care ai muncit cel mai mult?

Oh, nu cred că aș putea să îți spun numai unul. Muncesc mult la toate postările pentru care trebuie să fac fotografii, deoarece acolo e o întreagă poveste în spate, dar acestea sunt totodată și cele mai apreciate de cititorii mei dragi. Păcat că timpul e prea puțin, iar eu nu reușesc să am parte de lumina naturală decât în weekend-uri.

Pe cine admiri în blogosferă? Câte site-uri/bloggeri urmărești/citești zilnic?

Citesc foarte multe bloguri săptămânal (și prin “foarte multe” a se citi peste 100), așa că o să amintesc doar câteva: Decor8, Designist, MissBabacilu, Kzarinne, Lifestyle Blog, Printesa Urbana, Calea Lactee și mă opresc aici deși mai am multe altele care îmi sunt tare dragi.

Cât de important este să îți alegi o nișă?

Depinde de la persoană la persoană. Eu nu m-am mai simțit confortabil la un moment dat să vorbesc despre lucruri personale pe blog, astfel că l-am transformat într-un blog deco pentru că e un subiect care mi-e foarte aproape de suflet. Cred că dacă vrei să îți alegi o nișă pentru un blog trebuie să te gândești foarte bine ce îți place, despre ce îți face plăcere să scrii, ca să nu rămâi la un moment dat în pană de idei. Pe de altă parte, e o provocare mai mare atunci când ai un blog de nișă. Trebuie să îți întelegi publicul țintă mai bine, să vezi cum te poți diferenția de alte bloguri din aceeași sferă și să ai în vedere multe alte aspecte, mai ales dacă vrei să îl faci cunoscut sau să faci bani din el.

Iți monitorizezi traficul pe blog?

Îl monitorizez din când în când, în special în timpul concursurilor. Deoarece nu mi-am propus să fac bani din el momentan, nu e un aspect pe care să îl consider extrem de important. Urmăresc care sunt cele mai populare subiecte, de unde intră lumea, cât stau pe blog, căți revin.

Cât de des ai schimbat designul site-ului?

La început, pe vremea când blogul era personal, cred că am schimbat design-ul de vreo 5 ori. Încă nu îmi stabilisem o direcție clară, așa că experimentam des. Îmi place foarte mult tema actuală, astfel că nu simt nevoia de schimbări radicale, deși mai fac mici modificări pe ici, pe colo. Am transformat blogul personal într-unul despre home deco după doi ani de blogging.

Spune-mi câteva cuvinte despre tine.

Am 22 ani și sunt într-o relație frumoasă, o poveste care a început acum 6 ani și jumătate. Mai mult decât atât, am o relație grozavă cu părinții mei de la care am avut și încă mai am multe de învățat. Am un job pe care îl iubesc și mă pasionează tot ce ține de social media, astfel că viitorul mi-l văd tot în zona asta.

Plănuiesc să dezvolt blogul în mai multe direcții și îmi doresc chiar și un magazin cu obiecte decorative în ton cu site-ul. Am amânat puțin proiectul acesta, dar e încă pe lista mea de dorințe. Sunt o optimistă incurabilă, vegetariană, perfecționistă, cam obsedată de organizare și îmi place la nebunie să călătoresc.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!