X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Startarium – resurse pentru lansarea si dezvoltarea unei afaceri

de Oana Grecea

Zilele petrecute la întâlnirile de antreprenoriat organizate de-a lungul timpului la Impact Hub au fost mereu o plăcere și o resursă inepuizabilă de energie, un ”push” care te făcea mereu să te apuci de treabă sau să te întrebi de la cine mai poți învăța.

Așa că, atunci când am auzit/citit despre platforma lor Startarium – orașul antreprenorilor, în care businessurile înscrise au șansa să câștige 100.000 de Euro oferiți în cadrul Startarium Pitch Day – m-am bucurat foarte mult. Știu că Vlad și Oana Craioveanu și echipa lor de oameni inimoși, muncitori și inventivi fac numai lucruri bune și prin modelul lor de business și-au propus să ajute și pe alții.

Cu sprijinul ING Bank (îi menționez pentru că sunt convinsă că un astfel de program nu putea fi lansat fără resurse și din alte părți), Impact Hub a lansat recent cea mai complexă platformă educațională și de acces la finanțare a inițiativelor antreprenoriale românești –  Startarium.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii

Cei interesați să participe la competiția Startarium Pitch Day trebuie să se înscrie completând formularul disponibil pe site, după ce au verificat în prealabil că îndeplinesc criteriile prevăzute de regulament. În urma unei selecții făcute de organizatori vor fi selectate cele 80 de startup-uri finaliste, care își vor prezenta business-urile la Startarium Pitch Day. Organizatorii estimează că se vor înscrie circa 120-150 de startup-uri, din care vor fi selectate 80.

Nu este vizat un anumit domeniu, se urmărește în principal potențialul de dezvoltare al business-ului, sustenabilitatea pe termen lung, aptitudinile și experiența membrilor echipei.

Lista mentorilor este updatată constant astfel că va ajunge până la sfârșitul anului la un număr de 50 de mentori (în present pe site sunt confirmați 37 de mentori).

Identitatea vizuală a orașului (cea pe care o vedeți în poza de deschidere a articolului) a fost realizată în colaborare cu Alex Icodin, în timp ce dezvoltarea platformei a fost facută de o echipa coordonată de Andrei Dumitrescu si Irina Caraivan.

În prezent platforma beneficiază de o varietate de informații și cursuri pe principalele subiecte de interes pentru antreprenori, de la finanțare, contractare și aspecte legislative până la strategii de vânzări și marketing. Startarium este un oraș dinamic, care va oferi constant conținut de calitate.

Startarium a fost creat din dorința noastră de a contribui la dezvoltarea economiei locale prin educarea și susținerea viitoarelor generații de antreprenori. Desigur, Startarium Pitch Day este unul dintre cele mai importante highlight-uri din acest an, dar Startarium este în continuă dezvoltare și adaptare, în raport cu dorințele și nevoile antreprenorilor, având potențialul de a ajunge punctul 0 pentru lansarea în afaceri în România”, ne-a spus Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub.

Cum funcționează și la ce ajută

Business Canvas-ul te ajută să îți definești ideea în câțiva pași esențiali, pornind de la stabilirea publicului țintă, identificarea resurselor de care ai nevoie și a canalelor de comunicare potrivite. În interiorul secțiunii există o platformă de comunicare și colaborare unde poți interacționa cu partenerii/colaboratorii tăi în timp real. Ideea poate fi publică pentru ceilalți locuitori ai orașului iar tu la rândul tău ai acces la ideile lor, având posibilitatea de a oferi și de a primi feedback. Prin intermediul secțiunii Mentori, poți solicita sfaturi/informații de care ai nevoie, urmând a fi pus în legătură cu cel mai potrivit mentor.

În secțiunea Laborator poți descoperi ideile altor locuitori ai Startarium. Mi-au atras atenția din cele aproape 50 de idei înscrise (până la momentul scrierii acestui articol) companiile: Skeptic Dog (Filme de animație 2D pentru startup-uri, companii și ONG-uri), Mr Charming (Magazin online cu accesorii vestimentare pentru barbati), Madam Mitza (brand 100% românesc care produce șosete colorate, haiose și în trend) și Lampadar.ro (brand românesc care produce de doi ani corpuri de iluminat și decorațiuni din metal).

Ce mai oferă Startarium

Startarium.ro oferă toate resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea unei afaceri. Plecând de la cei trei piloni ai proiectului – învățare, testare și finanțare – platforma pune la dispoziția utilizatorilor o întreagă listă de facilități, printre cele mai importante fiind: o librărie video, unde antreprenorii pot învăța de la experți despre cum se construiesc afaceri sustenabile, totul din diferite unghiuri: legislație și contractare, sales și marketing, resurse umane, finanțe și multe altele; interviuri inspiraționale cu o serie de antreprenori de succes precum Wargha Enayati – fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria, Dragoș Petrescu- fondatorul City Grill sau Mihai Pătrașcu- fondatorul evoMag; un laborator personal sub forma unui mediu de lucru și colaborare unde antreprenorii pot lucra la modelul afacerii lor împreună cu alți parteneri, colegi sau prieteni; articole și stiri din zona de business; evenimente din zona de business care pot ajuta la dezvoltarea rețelei profesionale și creșterea afacerii; o zonă dedicată în care antreprenorii pot interacționa cu mentori și investitori, în care pot cere feedback pentru planul lor de afaceri sau pentru alte subiecte.

Lansarea proiectului marchează și startul înscrierilor pentru Startarium Pitch Day, un eveniment care își propune să devină un punct de referință în ecosistemul antreprenorial din România, oferindu-le celor mai bune startup-uri din România șansa de a concura pentru premii în bani în valoare totală de 100.000 Euro, cu marele premiu având valoarea de 70.000 Euro. Evenimentul va avea loc pe 23 noiembrie și se adresează startup-urilor care au cel puțin un an de funcționare și o vechime de maxim 3 ani. Înscrierile se fac pe Startarium.ro până la data de 4 noiembrie 2016.

Despre Impact Hub România

Impact Hub susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012 și în Cluj- Napoca din 2016, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 70 de orașe de pe 5 continente.

1 Comment

  • avatar

    Fain ce fac acolo.
    M-am inscris si io, dar cam tarziu.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!