X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Dec 5, 2012 - Ganduri    No Comments

Stiati ca obezitatea infantila poate fi prevazuta inca de la nastere?

 

Mămici, puteți calcula dacă veți avea un copil obez sau nu! A preveni este mult mai bine decât a trata. Astfel, printr-o formulă descoperită de cercetători, părinții pot ști încă de la naștere dacă copilul lor va fi obez sau nu. Odată elucidat misterul, tratamentul sau prevenția poate fi aplicată în consecință.

Potrivit cercetătorilor britanici de la Imperial College of London, o formulă simplă de calcul poate prefigura dacă un nou-născut este sau nu predispus să devină un copil obez. Formula (care este disponibilă şi sub forma unui calculator online la adresa: http://files-good.ibl.fr/childhood-obesity) estimează riscul de obezitate al copilului în funcţie de o serie de factori socio-metabolici, cum ar fi: greutatea la naştere, indicele de masă corporală a părinţilor, numărul de persoane din gospodărie, statutul profesional al mamei şi dacă ea a fumat sau nu în timpul sarcinii.

Autorii studiului speră ca formula lor să contribuie la prevenirea cazurilor de obezitate infantilă, care pot determina probleme de sănătate grave pentru copii, precum diabetul de tip II şi boli de inimă. Factorii genetici sunt “de vină” doar în 10% dintre cazurile apariţiei obezităţii la copii, atunci când obezitatea infantilă este rezultatul unei mutaţii genetice care afectează pofta de mâncare, lucru care pune într-o nouă perspectivă lupta pentru combaterea acestui tip de maladie infantilă.

Am aflat aceste informații utile prin mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sanătos! – SETS”, iniţiată de Fundaţia PRAIS. Studiul a fost preluat din jurnalul online al Bibliotecii Publice de Ştiinţă (PLOS) din SUA şi reluat de publicaţia ScienceDaily.

Website-ul mişcării naţionale „Şi eu trăiesc sănătos! – SETS –  www.sets.ro  – este una dintre sursele de informare generală şi de opinii pe această tematică de interes.

Surse: http://www.sciencedaily.com; Estimation of Newborn Risk for Child or Adolescent Obesity: Lessons from Longitudinal Birth Cohorts (PLOS) http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0049919)

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!