X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 4, 2012 - Bucatareala    No Comments

Supa crema de dovleac

 

Când ești alături de un bucătar adevărat, totul ți se pare simplu și rapid. Așa am constatat că este supa de dovleac – cea mai ieftină și ușoară supă posibilă!  Grație worskopului de fotografie culinară organizat de F64, Lumea rețetelor și Hotel Pullman Bucharest World Trade Center pot să vă pun acum la dispoziție această rețetă delicioasă.

Chef  Dumitru Bucșă (de la Hotel Pullman) ne-a pregătit, în cadrul acestui workshop super interesant câteva mâncăruri delicioase, pe care apoi să le fotografiem. Am avut norocul să fiu printre cei trei ajutor de bucătari amatori, alături de ajutorul de chef, Vlad Rădulescu (tot de la hotel Pullman).

 

Azi: SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC

Ingrediente: un dovleac de mărime medie, o țelină mare, două cepe mari, 1 litru de lapte; pentru pus în supă, opțional, un fel de amestec de muguri de pin, semințe de susan, semințe de dovleac (și de fapt, chef Bucșă spunea că orice semințe sunt bune) cu puțin ulei de nucă.

Mod de preparare: după curățarea legumelor (țelină, ceapă și dovleacul) și tocarea lor (nu neapărat foarte mărunt), țelina și ceapa se călesc în uleiul puțin încins. Apoi se adaugă dovleacul și se pune apă cât să le acopere. Se lasă la foc iute (ca toate cirobele și supele, după cum spune chef Bucșă, care explică faptul că la foc mic, zarzavaturile își pierd proprietățile).  După ce au fiert, se lasă puțin la răcit și se toacă apoi cu blenderul aceste legume fierte. După pasarea cu blenderul se toarnă treptat un litru de lapte, pentru a se înmuia această supă.

Se dă din nou cinci minute în clocot, se adaugă sare și piper după gust și se servește caldă în boluri cu câteva linguri din amestecul de semințe (pomenit mai sus).

Mie mi-a plăcut foarte mult consistența, culoarea, valoarea scăzută a ingredientelor din această supă și repeziciunea cu care se face. (adică în timp ce fierbe sau stă la răcit se pot face alte chestii prin bucătărie).

[nggallery  id=35]

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!