X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 10, 2012 - Bucatareala    No Comments

Tarta cu spanac

 

Un aperitiv sănătos, consistent și destul de ușor de făcut dacă cumpărați spanacul congelat și curățat…

Ingrediente: un pachet aluat foietaj; 1 kg. spanac; 400 gr. Brânză Feta; 3 ouă; 200 gr. smântână; semințe de pin (se poate și fără); 75 ml. lapte; sare, piper, nucșoară.

Mod de preparare: Se opărește spanacul (când fierbe apa, se pune spanacul și se lasă aproximativ 2-3 minute, până când acesta se înmoaie). Se lasă la ‘răcorit’. Se încălzește cuptorul.

Se pune hârtia de copt în tavă (am folosit forma de tartă cu diametrul de 28 cm) și se pune o foaie de aluat inclusiv pe pereții formei. Se pune spanacul tăiat grosier, brânza feta sfărâmată cu furculița, semințele de pin.

Se bat cele 3 ouă, se adaugă smântâna și laptele, condimentele (nu foarte multă sare căci și brânza poate fi sărată).

Se opreste foarte puțin din acest amestec pentru uns.

Amestecul se toarnă peste tartă și apoi se pune capac cea de-a doua foaie. Se unge cu amestecul de ou și smântână rămas și se dă la cuptor.

Se lasă la copt până se rumenește sau conform indicațiilor de pe pachetul de foietaj.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!