X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Thermomix TM31 – 10 roboti de bucatarie intr-unul singur

 

Cine nu visează la scurtarea timpului de gătit sau la comprimarea spațiului din bucătărie, unde trebuie să încapă tot felul de lucruri? Cred că trebuia să aflu de produsul ăsta – bucătărie mobilă în robotul Thermomix – înainte de Crăciun, pentru a îndeplini cererea copilului: ”lui mami să-i aduci un robot care să facă mai multe lucruri deodată” (îi scria Maria Moșului).

Nemții nu se dezic și mai lansează ceva, o promisiune de robot care face cât zece! Da, ați auzit bine, Thermomix TM31 – cea mai mică bucătărie mobilă are 12 funcții și înlocuiește electrocasnicele care mixează, toacă, macină, malaxează, cântăresc, râşnesc, gătesc la abur, îndeplinesc funcţia de maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă ori blender.

Despre funcțiile lui, puteți citi aici. Înțeleg că poate fi folosit și ca sterilizator și-mi amintesc că aparatul ăsta de dezinfectat biberoane ocupa destul spațiu în bucătăria mea (neîncăpătoare).

Pentru că este nou pe piața din România, Thermomix este distribuit printr-o reţea naţională de consultanţi care oferă asistenţă personalizată la instalarea dispozitivului. Pe site-ul oficial www.thermomixromania.ro am văzut că acceptă/caută consultanți și că produsul se poate achiziționa în rate, de unde deduc că este destul de scump. Probabil, dacă calculăm toate ustensilele din bucătărie și le eliminăm prin păstrarea unuia singur, își face banii.

Cine și ce face robotul

Thermomix este subsidiara producătorului german de electrocasnice premium Vorwerk. Cu o greutate de 6,3 kilograme şi îndeplinind peste 12 funcţii, Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente disponibil pe piaţă, ce poate ţine locul unei întregi bucătării.

”Procesorul este adresat atât utilizatorilor casnici care vor să gătească rapid, sănătos şi rafinat pentru întreaga familie, cât şi bucătarilor profesionişti, distinşi cu stele Michelin”, spune Hollinek Zsolt, reprezentantul oficial al Thermomix în România.

Procesorul Thermomix are 23 de brevete pentru tehnologie şi design şi a câştigat în 2009 premiul „Inovaţia culinară a anului”, din partea unui juriu format din consumatori şi experţi independenţi din Germania, iar în 2005 a primit premiul Reddot pentru design.

La ce poate fi folosit

Thermomix poate fi folosit pentru pregătirea unei game variate de preparate, de la cozonac, paste, supe, sucuri, la produse elaborate, rezervate până nu demult doar chef-ilor, precum creme ganache, desert zabaione, emulsii şi pate-uri, într-un timp de până la 10 ori mai scurt. Astfel, aluaturile pentru prăjituri se fac între 1 şi 3 minute, în 3 până la 5 minute sosurile, între 10 până la 20 de minute supele, creme sau gustări, între 10 şi 15 minute marmelada, gemul sau dulceaţa şi până într-un minut orice suc sau băutură.

Robotul este livrat împreună cu o carte de bucate ce conţine 200 reţete în limba română şi care indică inclusiv timpii de gătire, astfel încât alimentele să nu-şi piardă gustul şi vitaminele prin prepararea termică excesivă. La cerere, sunt disponibile încă trei reţetare internaţionale cu traducere în limba română. Pentru utilizatorii de iPhone, iPad şi iPod, Thermomix a dezvoltat aplicaţia Thermomix App prin care au acces la un reţetar internaţional direct de pe dispozitivul mobil.

Garanţia acordată pentru dispozitiv este de 10 ani pentru utilizatori casnici şi de doi ani pentru restaurante.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!