X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oct 28, 2012 - Bucatareala    No Comments

Tiramisu fara mascarpone

 

de Oana Grecea

Rețeta de Tiramisu pe care o propun mai jos este ceva mai ieftină pentru că nu dați banii pe mascarpone ci pe smântână. Și este relativ simplă.

Ingrediente:

6 ouă, 10 linguri de zahăr, 3 plicuri de praf de frișcă, 5 plicuri de zahăr vanilat, esență de rom, 42 pișcoturi, 700 gr. smântână grasă, 3 căni mari de cafea, îndulcită după gust și cu rom (se folosește rece), 2 plicuri de întăritor de frișcă.

IMG_0070_resize bis

Mod de preparare:

I. Se bat cu mixerul 6 albușuri cu zahărul vaniliat și un praf de sare. Se adaugă cele 6 galbenușuri, apoi praful de frișcă si întăritorul. Smântâna se pune treptat, câte o lingură. Această crema se pune la frigider.

II. Se înmoaie pișcoturile unul câte unul în cafea – dar se țin foarte puțin pentru că apoi se pot rupe și se pun în tavă până se acoperă. Se pune jumătate din cantitatea de cremă, se adaugă încă un strat de pișcoturi și apoi iar cremă. Se pudrează cu cacao sau ness. Se dă la rece și se consumă a doua zi.

Alte rețete de Tiramisu găsiți pe blog aici:

Tiramisu Frangelico by Nigella Lawson

Tiramisu la minut by Gordon Ramsay

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!