X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Feb 3, 2013 - Bucatareala    2 Comments

Tiramisu la minut by Gordon Ramsay

Sursa foto: Gourmetguys

de Oana Grecea

Rețeta face parte din cartea ”Meniul Perfect” scrisă de celebrul bucătar Gordon Ramsay și editată de Litera . Am ales-o pentru a avea pe blog mai multe variante de Tiramisu, să aveți de unde vă inspira.

Ingrediente:

150 g smântână 48% grăsime; 4 linguri de zahăr pudră; 250 grame mascarpone; 1 linguriță de esență de vanilie; 3 linguri de Marsala – un vin licoros produs in Italia care poate fi inlocuit cu Lacrima lui Ovidiu (sau coniac, ori Tia Maria – liqueur de cafea original din Jamaica); 200 ml de cafea espresso, tare, răcită la temperatura camerei; 20-24 de pișcoturi șampanie; Cacao pudră pentru pudrat

Mod de preparare:

Într-un castron bate smântâna cu 3 lingurițe de zahăr pudră până se întărește, apoi încorporează în ea mascarpone, esența de vanilie și o lingură de Marsala.

Îndulcește cafeaua cu o lingură de zahăr pudră, amestecă până se dizolvă zahărul, apoi adaugă restul de Marsala.

Înmoaie 4 pișcoturi în cafea și folosește-le ca să le pui pe fundul paharelor în care servești (dacă este nevoie, rupe-le în bucăți mici, ca să se potrivească în pahar). Deasupra pișcoturilor pune cu lingura sau cu șprițul un strat de amestec de mascarpone.

Repetă straturile de pișcoturi și mascarpone până umpli paharele și dă-le la rece timp de 20 de minute.

Servește pudrat cu cacao.

sursa foto: Channel 4

Despre cartea lui Ramsay am scris aici.

Rețete similare de Tiramisu găsiți pe blog aici:

Tiramisu fără mascarpone – varianta mea

Tiramisu Frangelico by Nigella Lawson

2 Comments

  • avatar

    Marsala e un vin licoros produs in Italia, nu e vinul englezilor. La noi poate fi inlocuit cu Lacrima lui Ovidiu care se gaseste in magazinele specializate (crame) si in sticlute de 0,5 l.

  • avatar

    A, multumesc de observatie. Eu asa am gasit pe net. Daca-mi permiti, voi corecta in reteta.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!