X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

May 30, 2014 - Bucatareala, video    No Comments

Tortilla spaniola (video)

by Oana Grecea

Video și montaj: Inversee

Dragilor, astăzi vreau să vă recomand o rețetă de Spanish Tortilla (tortillia spaniolă) așa de simplă de nu vă vine să credeți. Și nu avem nevoie decât de cartofi, ouă, ceapă, sare și piper. La sfârșit și de câteva legume, dar vă explic de îndată. Filmulețul o face și el.

deschidere

Ingrediente:

8-10 cartofi potriviți ca mărime, 7-9 ouă (oăle să fie cu unul sau două mai puțin decât cartofii), 2 cepe, o linguriță de sare și un vârf de piper, ulei pentru prăjit,circa 250 ml (dar mai adăugați astfel încât cartofii să fie acoperiți)

Pentru salata de deasupra aveți nevoie de ceapă verde (2 bucăți), 2 ardei (unul verde și unul roșu ar fi ideal, eu am avut doar doi verzi), 4 roșii, 2 – 3 căței usturoi.

DSC01957_resize

Mod de preparare:

Curățați cartofii și tăiații julien sau dați-i prin răzătoare fină. Scurgeți bine de apă toți cartofii și puneți într-o cârpă toată cantitatea de cartofi pentru a se usca puțin. Se prăjesc mai bine dacă sunt uscați și devin mai rapid ușor crocanți. În castronul în care aveți cartofii, puneți ceapa tăiată cât mai fin cu sarea și piperul și amestecați bine-bine. Răsturnați compoziția în uleiul bine încins. Încercați să acoperiți cartofii cu ulei. Lăsați-i pe aragaz până se înmoaie puțin și capătă o crustă aurie. Apoi îi scurgeți cu o paletă de tot uleiul în care au stat. Atenție! Nu aruncați uleiul rămas, este bun la salata care urmează, deși folosim doar un strop din el. Restul de ulei, dacă nu-l refolosiți că nu e tocmai sănătos vă recomand să-l păstrați și să-l donați proiectului Uleiosul (un proiect de colectare urbană a uleiului și a grăsimilor alimentare de uz casznic).

DSC01958_resize

Între timp bateți bine ouăle, mai puneți puțină sare și piper, iar această compoziție răsturnați-o peste cartofi. După ce omogenizați bine puneți rezultatul în vasul în care ați prăjit cartofii sau într-un vas în care să puteți atașa la sfârșit o farfurie sau tavă deasupra. Băgați în cuptor, cu capac, circa 20 de minute.  Când e compact și nu mai plutește oul deasupra, înseamnă că e gata.

DSC01966_resize

Răsturnați (ca la tortul de mere) cumpoziția într-un vas ușor adânc (sau tavă), cu grijă însă că frige. Lăsați puțin la răcit, timp în care tocați ardeiul, tăiați roșiile și pregătiți usturoiul și ceapa. Răsturnați toate aceste legume tăiate într-un bol de salată, peste care turnați un strop din uleiul în care s-au prăjit cartofii cu ceapa (uleiul are deja un miros cu aromă de ceapă). Salata se pune în mijlocul tortiliei care se taie apoi în raze. Când este caldă este delicioasă,  însă poate fi un fel foarte bun la orice picnic cu prietenii, pe timp de vară sau iarnă. Poate fi consumată și rece cu siguranță.

DSC01968_resize

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!