X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Un chef elvetian gateste pe echipamente elvetiene. In Romania

 

by Oana Grecea

Pe Jakob Hausmann – Chef la Mica Elveție și protagonistul unui show tv culinar proabil îl știți. Cu siguranță, și de echipamentele Franke ați auzit, dar nu știați probabil ca cei doi – bucătarul și compania din Elveția – s-au asociat la nivel înalt.

De ce spun asta? Pentru că un chef de top din România, proprietar al restaurantului foarte bine plasat în Centrul istoric (lângă biserica Sf. Anton) – Mica Elveție, a fost ales să reprezinte un brand de electrocasnice foarte apreciat de români dar pe care doar puțini dintre ei și-l permit. Calitatea atrage calitate, iar ce-o să iasă din combinația ambilor trebuie să fie ceva deosebit. Pentru că așa am aflat ce înseamnă produsele Franke de bucătărie – mai ales plitele și cuptoarele: eficiență și timp mai mult (mâncarea se face mai repede spre exemplu).

Pentru a ne demonstra câte poate să facă pe aceste echipamente, celebrul bucătar elvețian Jakob Hausmann a gătit 3 feluri (între care un desert), pe care le atașez mai jos (ca imagine).

Farfuria de aperitiv conținea un fel de piure de brocoli, țelină și morcovi, potrivite cu o tehnică anume în 3 culori. Pe lângă asta, erau câteva felii de carne (eu am asemănat-o cu jambonul dar Hausmann a spus că nu este la fel), adusă chiar din Elveția.

Aperitiv_Mica_Elvetie_resize

Felul principal avea piure de brocoli cu mușchiuleț de porc și ciuperci. Mușchiulețul era, de asemenea, gătit într-un anume fel dar era foarte fraged.

Fel-principal_Mica_Elvetie_resize

Iar desertul a fost gătit chiar în fața oaspeților cu câteva tehnici posibile doar în bucătăriile de chef.  Deși în esență era vorbe de mere tăiate cubulețe și lăsate în zeamă proprie, totuși sucul în care au fost prăjite/caramelizate în tigaie conținea și alcool.

Desert_Mica_Elvetie_resize

(Imediat ce o să am posibilitatea, o să-l rog pe Hausmann să reia explicațiile pentru fiecare fel și le voi prezenta).

 

Informații utile din comunicatul de presă:

Franke, lider mondial  în producția de sisteme de bucătărie l-a ales pe Chef Jakob Hausmann ca ambasador al brandului în România pentru calităţile remarcabile în domeniul gastronomic dar și pentru alinierea cu valorile companiei şi ale produselor. Stilul aparte, energia și abordarea fără compromisuri când este vorba despre calitate și inovație îl recomandă pe maestrul elveţian ca imaginea Franke.

Colaborarea cu Chef Jakob Hausmann va dura doi ani, timp în care toate activitățile publice ale chef-ului vor aduce în prim plan produsele Franke. Printre proiectele în care va fi implicat se numără: Școala de Gătit din Predeluţ, organizarea unor workshop-uri de cooking sau show-uri culinare.

Jakob Hausmann a fost școlit în Elveția și Germania fiind un adept al bucătăriei moleculare. Simpatizat și renumit pentru stilul plin de amuzament al show-ului TV al cărui gazda este, Chef Jakob Hausmann este un cunoscut specialist în gastronomie din Romania, chemat în juriile multor competiții internaționale, alături de marile staruri de gen, precum Jamie Oliver sau Robert Rainford.

Chef Jakob Hausmann a declarat: „Sistemele Franke mi-au ușurat de multe ori activitatea în bucătărie, motiv pentru care consider această asociere modalitatea perfectă de a transmite consumatorilor multitudinea de beneficii pe care echipamentele Franke pentru bucătărie le oferă, sperând să le ofer surse de inspiraţie”.

An de an, Chef Jakob Hausmann merge în Elveția la cursuri de bucătărie moleculară. Alături de bucătari de elită învață tehnici de gătit molecular, sous vide, tehnici de marinare și vacumare, timpi și temperaturi de preparare a diverselor tipuri de carne dar și tehnici de mise-en-place. Hausmann folosește toate aceste deprinderi în bucătăria restaurantului Mica Elveție, unde combină stilul de gătit clasic cu cel molecular. Rezultatul este unul cu totul special și delicios.

Franke România este parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporaţiei multinaţionale Franke Artemis şi activează pe piaţa locală din anul 1998 fiind lider pe piaţa autohtonă de echipamente incorporabile pentru bucătării destinate uzului casnic. Compania aparţine 100% concernului Franke Artemis. În prezent, compania numără 30 de angajaţi şi deţine în portofoliu peste 1.500 de produse diferite.

Sistemele Franke de bucătărie includ toate echipamentele necesare unei bucătării: chiuveta, bateria, plita, hota, cuptorul, maşina de spălat vase, combina frigorifică, cuptorul cu microunde, mașina de spalat rufe şi alte accesorii. Oferta de sisteme din inox (satinat, dekor şi microdekor), este completată de sistemele colorate (cele de fragranite: avena, ardesia, sahara, grafite, alluminio, bianco) apreciate de consumatorii din România. Produsele comercializate de companie sunt produse în proporţie de 95% în Italia, iar restul sunt importate din Scoţia, Germania şi Elveţia. Franke România desfăşoară activităţi de export în Moldova.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!