X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 29, 2013 - Familiale    No Comments

Unde evadam cand ne plictisim de viata noastra?

 

by Oana Grecea
Foto: Inslee by Design

M-am gândit să vă provoc la o discuție sinceră. Simțiți uneori că nu mai aveți chef să aveți responsabilități? Să mai aveți și grija altora? Ei bine, dacă răspunsul este DA (așa cum mă aștept de fapt), voi unde evadați?

Rutina dintre casă-job omoară în noi până și visele. Și când nu mai ai timp sau nu mai vrei să visezi, îți vine să-ți iei câmpii. Nu mă refer neapărat la a pleca de-acasă, deși, în cazul când ai o familie, exact asta îți vine să faci. Pentru că, să fim serioși, majoritatea dintre noi nu avem o cameră doar a noastră în care să ne izolăm (la apartamentele de bloc pereții au urechi), nici să lipim leucoplast pe gura copilului nu putem, nici să stingem televizorul soțului care urmărește vreun meci. Varianta izolării/evadării în propia casă pică, în condițiile de mai sus.

Dacă nervii te apucă fără să-i ”programezi”, nu poți nici să fugi la un teatru (că nu ai bilete și nici rezervare), nici la un film, decât dacă te nimerești aproape de ora începerii și nici să dai buzna la vreun prieten în plin week-end nu poți. Fiecare stă cu familia lui. Faza e că la o anumită vârstă (peste 30 să zicem), majoritatea prietenilor unui cuplu sunt tot cuplu și deci fiecare are propria familie. Nu mai e ca în adolesecență sau tinerețe, când sunai și spuneai: ”fată, nu vrei să ne întâlnim, că am ceva pe suflet”… Acum trebuie să ții în tine, până se face ora cuvenită să suni sau să te întâlnești cu cineva.

Și dacă nu ai bani, practic nu poți merge nici la shopping să-ți verși nervii, nici la teatru sau film, poate doar în parc, dacă-ți vine să te plimbi singură și dacă vremea îți permite.

Așa că, unde evadezi? Sfârșești prin a tăcea în propria casă, cu o carte în mână, asta fiind forma maximă de protest. Sau pe facebook, cu vreo cunoștintă rătăcită în week-end pe-acolo, la care să-ți verși puțin năduful. Există un studiu care arată că femeile sunt mai predispuse decât bărbații să apeleze la rețelele de socializare pentru a comunica cu familia, prietenii sau colegii de serviciu.

Mi-ar plăcea să știu locații în care să îți poți petrece timpul, indiferent de anotimp, fără să ai nevoie de (prea mulți) bani, de programare prealabilă și care să se găsească în fiecare sector.

Sau cel mai bine este să nu o luăm razna niciodată, să nu îngroșăm rândurile cabinetelor de psihiatrie, să fim calmi cu familia și eventual să ne transformăm în niște roboței.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!