X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Feb 6, 2013 - Bucatareala    No Comments

Vino sa descoperi traditii culinare romanesti (I – Bucovina)

Foto: imagine din tărâmul magic al Bucovinei

Rețete din toate zonele istorice ale României. De la oameni simpli, de la pensiuni, de la toți cei care vor ca tradiția să nu se piardă. Cam asta își propune proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”, care a debutat cu rețete din zona Bucovinei!

Prima reţetă bucovineană pregătită în cadrul proiectului a fost “Tăiţei cu Varză”, preluată din “Rețetele Bunicului – Vol.1″, redactat de Adrian Buzoianu (Chef Buzu).

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispoziţia proiectului reţete tradiţionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

Larisa Toader, inițiatorea proiectului și Managing Director Russenart Communications consideră că readucerea rețetelor și ingredientelor locale este un proiect de responsabilitate socială.

Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este derulat de restaurantul Bucătăraşul cel dibaci şi Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 şi este sprijinit de 39 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite şi online, bloguri.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com/ și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.

Poza de mai jos ar fi probabil emblema festivalului, dar va las pe voi sa decideti daca este potrivita sau nu…

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!