X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 23, 2012 - Familiale, Ganduri    No Comments

Vorbe de duh de-ale copilului

Toata lumea stie ca in ziua de azi copiii sunt mai emancipati decat eram noi pe vremea cand eram ca ei. Ca au mai multa informatie la dispozitie, asta iar nu e ceva nou.

Fiica-mea de sapte ani vine insa si zice: “nu mai sunt prietena cu colega x, care e cea mai populara fata din clasa”. Continuarea sau pericolul este ca nu mai e prietena aproape cu nimeni din clasa, daca x le spune asta. Ca sunt unii cu personalitati puternice, este ok, dar ca se intampla asta in clasa I, ca exista asemenea influenta si sfere de interese, m-a cam lasat paf.

I-a picat apoi in mana o revista mondena (“OK”) si ce credeti ca mai spune: “A, avut dreptate y cand spunea ca Justin Bieber este prieten cu Selena Gomez“.  Aha, zic, dar cine este Selena Gomez? Ca, spre rusinea mea, nu auzisem de ea. M-a lamurit tot ea.

Credeam ca unele din fazele descrise in “Jurnalul unui pusti” sau “Jurnalul unei pustoaice”, sunt doar americanisme, care nu se pot intampla decat acolo sau la altii, nu la copii nostri in scoli sau in viata. Chiar ajungem ca parinti sa fim depasiti de tehnica, tehnologie sau de faptul ca copii se indragostesc, saruta sau gandesc la lucruri pe care noi le faceam abia in adolescenta.

Mi-ar placea sa adun vorbele copiilor si apoi sa le public intr-un volum de genul celor amintite mai sus.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!