X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Solitare Arena, aplicatia si startup-ul anului in Romania

 

by Oana Grecea

UP-DATE. MAVENHUT a CASTIGAT Startup-ul anului la The next web. Solitaire Arena a castigat aplicatia anului, iar Bobby Voicu, antreprenorul anului. Felicitari!

Titlul nu e gresit. Mavenhut este firma care ar putea obține Startup-ul anului în competiția europeană organizată de The Next Web. Doar că aplicația creată de ei – Solitare Arena – este primul joc Solitare care poate fi jucat în timp real cu o altă persoană de oriune de pe planeta asta. Și Solitare este mai cunoscut (cred) decât compania Mavenhut.

De câțiva ani eu nu mai joc nimic, deși Solitare  a fost primul joc pe care l-am încercat când am avut computer. Lipsă de timp dar și pierdere de timp, în opinia mea. Am probat însă Solitare Arena (mi-e la îndemână, am tot timpul Facebookul deschis), ca să văd cum funcționează. E genul acela de joc pe care-l joacă și mama (și ea stă pe Facebook) când e la computer și se și amuză că poate învinge pe cineva. Sau că, la vârsta ei, poate câștiga câteva partide.

Ei bine, cei obișinuiți cu jocurile on-line, poate vă doriți ceva mai complicat, de strategie, dar eu zic că cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Nu știu dacă targetul aplicației îl formează femeile, însă eu m-aș putea juca la infinit Solitare fără să mă plictisesc (alături de jocuri cu bile…).

Și totuși, nu despre joc am vrut să scriu. Am vrut să vă invit să votați (aici: http://thenextweb.com/startupawards/romania ) un startup pornit de trei tineri în 2012, cu resurse zero și care a primit finanțare de până la 550.000 de euro, pentru că a convins. Povestea afacerii este spusă de unul din fondatori care este celebru în online, fiindcă este primul mare blogger de succes, fost reprezentant al Yahoo în România și antreprenor. Este vorba de Bobby Voicu, care s-a reîntors la scris pe blogul său pentru a spune povestea de succes a afacerii Mavenhut , pe care o puteți citi aici: http://www.bobbyvoicu.ro/de-la-0-la-550000-euro-in-9-luni.html.

Redau doar prima parte a poveștii: ” Primele 4 luni au fost lunile de Startup Bootcamp Dublin.

Am fost 3 cofondatori (Bobby, Elvis și Cristi) care am stat zi și noapte pe un singur proiect, fără alte distrageri majore. Deși una dintre cele 3 iubite a <<căzut la datorie>>, nerezistând distanței. Ceea ce nu a fost extrem de bine, clar.

Și totuși, nu cred că am mai ajuns la nivelul respectiv de efort și eficiență ulterior. Am mâncat, am băut și am respirat Mavenhut.Împreună 🙂”….

Totuși, Bobby a avut amabilitatea să-mi răspundă la trei întrebări fulger, în completarea celor spuse pe blogul său:

Pentru ce este important acest premiu – de startup-ul anului? Se câștigă și bani sau doar vizibilitate?

Nu se câștigă bani. E plăcut să obții recunoaștere, având în vedere efortul depus. Evident, orice fel de vizibilitate ajută, iar să fii Startup-ul anului în România ajută și mai mult. Mai ales că organizatorii, The Next Web, sunt unul dintre cele mai mari site-uri de tehnologie din Europa (dacă nu cel mai mare), deci ai viziblitate suplimentară în exteriorul țării.

Cine sunt co-fondatorii businessului?

Bobby Voicu (32 de ani) – fost reprezentant al Yahoo în România, antreprenor

Cristi Badea ( 27 de ani) – A lucrat în dezvoltare de produse și promovare în jocuri sociale în ultimii 5 ani. El este cel care are grijă de joc – Solitare Arena și decide care este următorul pas pentru dezvoltarea produsului.

Elvis Apostol (29 de ani) – Transformă visele lui Cristi în realitate și este atât de pasionat de jobul lui încât și-a tatuat numele companiei pe braț.

Ce planuri are Mavenhut pentru 2013?

Plănuim să creștem echipa în România, cât și în Irlanda (pe blogul lui Bobby veți înțelege de ce Irlanda, pentru că acolo s-a dezvoltat ideea – nota mea). În plus, vrem să lansăm măcar încă două jocuri și să ajungem la 500.000 de jucători pe zi.

 

Pentru Mavenhut și cei trei mușchetari anul 2012 a fost anul în care au pornit de la 0 și au ajuns la o investișie de 550.000 euro. Cei de la The Next Web i-au propulsat în finala Startup Awards 2012, unde dacă aveți curiozitatea să răsfoiți sunt numai poriecte unul și unul, de care vom mai auzi probabil în viitor.

Așadar, vă invit să votati la Startup of the year http://thenextweb.com/startupawards/romania: Mavenhut la prima categorie, Bobby Voicu la a doua și Solitaire Arena la a 3-a și spuneți și prietenilor să voteze. Este un efort românesc care merită promovat, dar grăbiți-vă, competiția se încheie pe 5 februarie! Doar până atunci puteți vota.

 

Câteva curiozități ale The Next Web 2012

  1. Participă 12 țări europene: Germania, UK, Irlanda, Franța, România, Spania, Polonia, Olanda, Ukraina, , Rusia, Turcia, Danemarca.
  2. În timp ce în Germania, UK, Irlanda, Franța s-au votat deja câștigătorii, România și Spania votează până pe 5, respectiv 7 februarie. Polonia, Olanda, Ukraina, , Rusia, Turcia, Danemarca își așteaptă încă nominalizații.
  3. Merită intrat pe fiecare țară și văzute propunerile, pentru că toate site-urile au fost făcute în engleză și au, din câte înțeleg, adresabilitate internațională.
  4. În Germania a câștigat o aplicație https://soundcloud.com/ care este un fel de laborator pentru artiști, o comunitate care își poate crea și înregistra producțiile muzicale și audio. În Marea Britanie a câștigat http://www.raspberrypi.org/ un proiect care este un fel de mini-computer care se conectează la tv și la tastatură și care ar putea fi folosit de copii pentru a învăța programare. În Irlanda a fost votat câștigător sturtup-ul Currency Fair http://currencyfair.com/ – un mod de a schimba valuta și a trimite banii în bănci de pretutindeni. În Franța a câștigat http://new.appsfire.com/ o aplicație pentru telefoane (nu înțeleg ce face pentru că mă depășesc chestiile astea tehnice).
  5. În România au fost nominalizate la sturtup-urile anului 2012: http://www.tjobs.ro/ – site de joburi

http://www.goodmomming.com/ – site adresat părinților cu copii până în 3 ani care doresc să-și crească sănătoase odrasele folosind noua tehnologie

http://www.zonga.ro/ – aplicație cu care poți avea muzica preferată pe computer și mobil.

http://appscend.com/ – aplicație pentru mobil pe care, de asemenea, nu o înțelg că nu am telefon așa deștept…

și Mavenhut despre care am povestit mai sus http://www.mavenhut.com/

  1. În Spania sunt nominalizate o aplicație de jocuri – http://playspace.com/en/ , una de joburi – http://www.jobandtalent.com/ , una de telefoane, dar ceva cu grafice despre clienți, concurență (nu știu dacă am înțeles bine) – http://emtrics.com/en/ , încă o aplicație pentru telefoane http://smadex.com/home.php și un proiect care te ajută să te organizezi mai bine pe tehnologia deținută – http://teambox.com/
  2. Voi urmări pe The Next Web ce propuneri vor fi pentru celelalte țări, și voi ține pumnii celor de la Mavenhut, pentru că sunt preferații mei.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!